خرما کالری بالایی دارد، بنابراین باید آن را در حد اعتدال مصرف کنید؛ در واقع خود مصرف بستگی به حالت و سبک زندگی ما دارد.
افرادی که به طور منظم ورزش می کنند و کارهای بدنی انجام می دهند ممکن است وسوسه شوند که بیشتر از این میوه مصرف کنند، اما باید به خاطر داشت که کالری در تعادل روزانه گنجانده می شود.
از طرفی افرادی که اضافه وزن دارند باید مصرف خرمای زاهدی 1401 را به 50 تا 100 گرم در روز محدود کنند.
خوردن آنها در عصر توصیه نمی شود، قند به شکل چربی رسوب می کند و دوز ناگهانی این ماده می تواند باعث بی خوابی شود.
خرمای تازه و خشک دارای ارزش غذایی مشابهی هستند، بنابراین تفاوت عمده ای در مصرف این میوه وجود ندارد.
تنها تفاوت در ترکیب آنها فیبر است که بیشتر در میوه های خشک وجود دارد.
در قفسه های فروشگاه ها معمولا می توانید خرمای خشک را به دلیل نگهداری آن خریداری کنید.
خرمای تازه نیاز به نگهداری در جای خنک دارد و به همین دلیل محصولی است که به سختی قابل دسترسی است.
خرما از قبل در فروشگاه های ثابت موجود است و مشکلی برای یافتن آنها وجود نخواهد داشت.
از طرفی میوه های تازه را می توان در فروشگاه های مواد غذایی بهداشتی، فروشگاه های غذاهای عربی و شرقی، بازارها و در برخی سوپرمارکت ها یافت.
ما بزرگترین انتخاب را در فروشگاه های آنلاین مانند Zieloneesencja.pl داریم؛ خاستگاه خرما عمدتاً ایران، تونس و مصر است.
چگونه خرما را ذخیره کنیم؟ هنگام خرید خرما باید به این نکته توجه کنید که آیا میوه کامل، سالم، پوست سالم و براق است یا خیر.
اگر روی خرماها روکشی دیدیم (با روکش سفید به شکل کریستال شکر اشتباه نشود) و خود میوه سفت با بوی ترش باشد، نشانه آن است که میوه دیگر برای مصرف مناسب نیست.
میوه ها بادوام و بسته بندی شده هستند، می توان آنها را منجمد کرد. در جای خنک نگهداری کنید.
میوه خشک گاهی اوقات دارای پوشش سفید به شکل کریستال های شکر سفید است، این چیزی نیست جز قند طبیعی – فروکتوز که از میوه ها رسوب می کند.
اگر بخواهیم روکش را از بین ببریم کافی است میوه را زیر آب گرم بشویید یا مثلاً در مایکروویو حرارت دهید (خرما را در دستمال مرطوب شده بپیچید و به مدت 5 ثانیه در دستگاه حرارت دهید).
بهترین راه حل خرید خرما از فروشگاه های ارگانیک خواهد بود، زیرا ما در این گونه میوه ها مواد نگهدارنده نخواهیم یافت.
خرما ممکن است حاوی مواد نگهدارنده زیر باشد؛ بنزوات سدیم یا اسید بنزوئیک (E211، E210)، سوربات پتاسیم و سوربات سدیم (E202، E201). آنها از میوه در برابر رشد کپک محافظت می کنند.
خرمای خشک دی اکسید گوگرد (E220) نیز دریافت می کند که به لطف آن رنگ زیبایی دارد.